DUPLO-ABLAK hő- és hangszigetelés
A Duplo-ablak egy műanyagkeretes, speciális
harmadik ablakréteg
Duplo-ablak

Miből áll a DUPLO ablakszigetelés

A DUPLO ablak egy 4 vagy 6 mm vastag üvegtáblából áll, melyet egy keskeny műanyag profilléc keretez be és amelyet az ablak zsanéros keretére csavarozzuk fel. Ez a profilléc rugalmasan elfordítható, így a DUPLO ablak önállóan is nyitható és könnyen tisztítható. A profilléc ablakra fekvő része puha félkörszerelvényű és így tökéletes légzárást és hőszigetelést biztosít még egyenetlen felületen is.

DUPLO ablakszigetelés előnyei

 • Minden ablakméretre felszerelhető
 • Meglévő ablakot nem kell kiszerelni
 • Egyszerűen, pontosan és gyorsan szerelhető
 • Nem kell befesteni
 • Mosható, könnyen tisztítható
 • 10 év garancia

DUPLO hőszigetelés (4 mm-es üveg)

Az energia egyre többe kerül. Ne fűtse az utcát! Egyrétegű üvegtábláknál a Duplo-ablak az eredeti 5,2 W hőátbocsájtási értéket 2,6 W-ra csökkenti. De kétrétegű üvegablaknál ez a hőszigetelés is legalább további 30-40% energia megtakarítást eredményez. És ezt a hőszigetelést olcsón, egyszerű eszközökkel érheti el.

Duploval Duplo nélkül

A hőtechnikai értékek növekedése egyrészt az új légréteg, de legnagyobb részben a speciális Planivel-G márkanevű, belső felületén fém szórt hővisszaverő bevonattal ellátott 4 mm-es üvegnek köszönhető. A Planivel-G üveg nyáron a kívülről jövő meleg napsugarakat veri vissza, télen pedig a felfűtött lakás melegét tartja bent.

Energiatakarékosság és hővédelem

Alapvető jellemzőTeljesítményÉrtékelési módszer
Termékkód: DUPLO-DUPLEX rendszer
Hőátbocsátás
(alapszerkezet függő)
Uw=0,78 - 1,11 - 1,28 - 1,51 - 2,5 W/m²KMSZ EN ISO 10077-1:2007
MSZ EN 12412-2:2004

DUPLO hangszigetelés (6 mm-es üveg)

Egy lakásnak a zajokat legjobban áteresztő részei az ablakok. Ez ellen szigetel a 6 mm-es üveggel ellátott Duplo-ablak, hagyományos ablakszerkezetnél éppúgy, mint un. korszerű ablakok esetében. A korszerű kettős ablakra harmadik üvegnek szerelt Duplo-ablak hangszigetelése 8 dB zajcsökkenést eredményez, ezzel az átlagos A-hangnyomásszint 40-42 dB-re csökken. Van lehetőség 3+3 PVB Acoustic üveggel is szigetelni, ennek a hangszigetelése akár 48-50 dB is lehet.

Hogyan történik a beépítés?

Ha tájékozódni szeretne a várható költségekről, a költségszámítás segítséget nyújt ebben, de a megrendelés előtt helyszíni felmérés szükséges, ahol szakemberünk pontosan leméri a nyílászárókat. Tapasztalatunk azt mutatja, hogy azonos névleges méretű ablakoknál is több milliméter lehet a szerkezet méreteltérése.

A felmérés alapján elkészítjük a szárnyakat, a helyszínen már csak a pánt felhelyezése, a rögzítőcsavarok beépítése és a Duplex hézagtömítő profilok beragasztása szükséges. Ezért a helyszíni munka igen gyors és tiszta, semmiféle bontási vagy helyreállítás tevékenység nem szükséges

DUPLO ablakszigetelés további előnyei

 • Erkély és bejárati ajtókat is szigetelheti vele
 • Alumínium és műanyag ablakokra egyaránt felszerelhető
 • Igen nagy táblákra (4 m alatt) is felszerelhető
 • Íves ablakok is kiképezhetők
 • É.M.I engedélyes

Árak, költségek

Duplo egységára beépítési m2-re vonatkozik. Az ár a munkadíjon és az üvegtábla árán kívül, magában foglalja a szabadalmaztatott speciális műanyag keretet és a hőszigeteléshez elengedhetetlen Duplex tömítő szalagot.

Duplo-Duplex Hő- és Hangszigetelési Kft. A Duplo szigetelés disztributora
1203 Budapest, Rákóczi utca 43.
Tel./Fax: 06-1-283-2408
Mobil: 06-20-533-9164
E-mail: info(@)duploablak.hu